Slow Escargots Logo

Smakelijke tarte aux escargots

Chef-kok Huub Oudshoorn maakte een heerlijke tarte aux escargots met onze slakken.

wat heb je nodig

  • 6 eieren
  • 50 gram crème fraîche
  • Zout
  • Peper
  • 6 fijngesnipperde teentjes knoflook
  • 1 eetlepel peterselie (grofgesneden)
  • 1 eetlepel dragon (grofgesneden)
  • 1 geroosterde rode paprika in hele kleine stukjes
  • 1 fijngesneden bosui
  • 800 gram verse escargots (circa 90 minuten gepocheerd in kruiden- en groentebouillon met 1 steranijs)
  • Boter
  • 8 centiliter Pernod
  • 350 gram korstdeeg (pâte brisée) voor de taartvorm
  • 100 gram geraspte gruyère
Tarte_aux_escargots

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Klop de eieren goed los. En meng ze met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout en voeg de knoflook, peterselie, dragon, rode paprika en bosui toe.
  3. Sauteer de gepocheerde escargots een paar minuten in een beetje gezouten boter, flambeer het geheel met de Pernod en laat het afkoelen.
  4. Breng het deeg aan in de ingevette taartbodem. Bedek de bodem gelijkmatig met de afgekoelde escargots. En giet het crème fraîche-mengsel hier overheen. Strooit tot slot de gruyère hier overheen.
  5. Bak de taart af in de oven, dit duurt zo’n 40 tot 45 minuten.

Meer recepten met onze Escargots

Slow escargots logo reveal