- Het pastadeeg. Maak van de eidooiers, de bloemsoorten en de olijfolie samen met een klein beetje water het pastadeeg. Laat dit deeg een uur opstijven in de koelkast.
- Verwerk met nog wat extra bloem – maakt niet uit welke soort – de pasta tot een mooi, dun deeg. Gebruik hiervoor de pastamachine of een deegroller.
- Dan de vulling van de ravioli: snipper de sjalotten en snijd de slakken in stukjes. Verwerk dit samen met de kervel en de boter tot een stevige massa. Zet op het vuur samen met een scheut bier en bak kort aan. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal het deeg uit de koelkast en steek kleine rondjes met de stekers. Maak een bolletje van het slakkenmengsel en leg dit in het midden van één van de pastarondjes. Maak er een raviolo van door het rondje af te dekken met een tweede rondjes. Maak zo meerdere ravioli. Let erop dat alle lucht uit de ravioli is en ze niet lek zijn.
- Laat de pasta opstijven in de koelkast, afgedekt met ruim bloem. Dit om te voorkomen dat ze te nat worden.
- Maak een saus met de kippenbouillon, room en mascarpone. Kook dit in met wat citroensap.
- Kook de ravioli in ruim water in vijf minuten gaar. Serveer in een diep bord met de saus.
Uitzending terugkijken? Dat kan hier.