Slow Escargots Logo

Escargots met schapenkaas en aioli uit de oven

De slakken van Slow Escargots inspireerden chef-kok Jac-Benny Cok om de traditionele receptuur los te laten. Hij maakte een prachtig gerecht met escargots, schapenkaas en aioli. Niet ingewikkeld, wel overheerlijk!

wat heb je nodig

  • 9 slakken van Slow Escargots
  • 50 gram tomatenblokjes
  • ¼ rood uitje, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Aioli of knoflooksaus
  • Manchego (schapenkaas uit Spanje)
  • Zeezout
  • Rucola of waterkers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak een salade met de tomatenblokjes, rode ui, knoflook en een beetje olijfolie.
  3. Snijd de kaas in een aantal dunne plakjes.
  4. Dan de escargots. Leg deze in een schaaltje of pannetje dat in de oven kan. Sprenkel er de gehakte knoflook op en een beetje zeezout. Bedek de slakken met de salade van tomatenblokjes en rode ui. Maak het af met de plakken kaas en de aioli.
  5. Plaats het schaaltje dan in de voorverwarmde oven voor ongeveer acht minuten.
  6. Serveer het gerecht met rucola of waterkers.

Meer recepten met onze Escargots

Slow escargots logo reveal