- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olie in een grote koekenpan, voeg de gesnipperde witte ui toe. Bak tot de ui zacht en transparant is. Laat het afkoelen.
- Voeg de gehakte en goed uitgelekte spinazie, geraspte kaas, maïzena, panko en het ei toe. Meng goed om alle ingrediënten te binden. Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.
- Bak de slakken en de gepureerde knoflook in boter, blus het af met witte wijn en voeg de room toe. Laat dit inkoken. Breng het op smaak met peper en zout.
- Voeg het kookvocht van het escargotsmengsel toe aan de spinazievulling, maar houd de slakken apart.
- Plaats een ruime eetlepel spinazievulling in het midden van elke schijf bladerdeeg. Voeg twee escargots toe aan de vulling.
- Vouw de randen van de schijf en sluit de randen zachtjes met de vingers of gebruik eventueel een vork.
- Plaats alle empanadas op een plaat met bakpapier. Zorg ervoor dat er een paar centimeter tussen alle deegpakketjes zit. Bestrijk de empanadas met losgeklopt ei. Bak de pasteitjes ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat ze even afkoelen voor het serveren.